Hoe bewaar je eieren het best? Veel mensen maken deze fout

door: MRO
Eieren
Afbeelding bron: Photonews

Eieren heeft iedereen wel in huis, ze worden op veel verschillende manieren bereid en verwerkt. Het is natuurlijk belangrijk om eieren op de juiste manier te bewaren met het oog op de voedselveiligheid en de smaakkwaliteit. 

Eieren bewaar je best in de koelkast. Daar blijven ze het langst vers aangezien de lage temperaturen de groei van bacteriën remmen. Heel wat mensen bewaren eieren in de deur van de koelkast, daar is immers vaak een plaats voor eieren voorzien.

Dit is eigenlijk fout. Je bewaart je eieren best niet in de koelkastdeur omdat daar de temperatuur het felst schommelt. Bij voorkeur leg je je eieren op een legplank.

Zorg ervoor dat de temperatuur van de koelkast altijd beneden de 4°C blijft. Dit helpt niet alleen om de versheid te behouden, maar gaat ook het risico op salmonella en andere bacteriën tegen.

Om die reden mag je ook geen gekraakte eieren bewaren. Deze zijn vatbaar voor bacteriën en moeten meteen worden gebruikt of weggegooid. 

Bewaar eieren in de originele verpakking

Het is belangrijk om ze in hun originele verpakking te bewaren want eieren kunnen gemakkelijk geuren opnemen van andere voedingsmiddelen in de koelkast. Leg ze dus best weg van sterk geurende levensmiddelen zoals uien.

Tags eieren