Politie vraagt hulp om deze man te vatten na wat hij 19-jarig meisje aandeed

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Een man heeft een jonge vrouw aangerand op een trein. Op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde is er opsporingsbericht verspreid.

De feiten deden zich op 15 april omstreeks 14.35 uur voor op de spoorlijn IC 1536 tussen Genk en Brussel. Het slachtoffer stapte in het station van Leuven op de trein om naar Brussel te gaan.

De politie legt uit wat er vervolgens gebeurde: "Een man kwam tegenover haar zitten. Hij stelde haar enkele vragen in het Frans over de aankomsttijd van de trein in Brussel-Noord en over de verdere aansluitingen. Vervolgens verplaatste hij zich en ging naast haar staan. Terwijl ze zijn vragen beantwoordde, viel hij haar lastig door zijn rechterarm over haar schouders te leggen."

"Ze duwde hem systematisch weg, maar hij werd nog meer opdringerig. De man probeerde zijn hoofd tegen haar wang te drukken, maar ze duwde hem weer weg."

"Op een gegeven moment merkte ze dat er een warme vloeistof op haar linkerarm hing. In paniek schreeuwde ze om hulp."

"De verdachte stapte uit in het station van Brussel-Noord en vluchtte weg via perron 9. Kort daarvoor zou dezelfde persoon nog andere meisjes hebben lastiggevallen."

Persoonsbeschrijving

"De verdachte is een man tussen de 25 en 30 jaar. Hij is 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft een zwarte huid en kort, zwart haar. Hij is vermoedelijk Franstalig. Het is mogelijk dat hij lichtjes mankte op het ogenblik van de feiten."

"Hij droeg een rode T-shirt, een lichtkleurige jeansjas, een zwarte trainingsbroek met het logo van AC Milan en donkere sneakers. Hij droeg ook een rode bandana die hij als mondmasker gebruikte."

Wie informatie heeft over dit feit, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800/30.300 of via het e-mailadres opsporingen@police.belgium.eu.