Razende man gaat chauffeur van De Lijn te lijf: Politie doet dringende oproep

door: STS
Verdachte
Afbeelding bron: Twitter @PZAntwerpen

Een man heeft een chauffeur van De Lijn geslagen en de voorruit van de bus vernield. De politie doet een oproep om te kunnen achterhalen wie de verdachte is.

Het incident vond vorig jaar plaats, op 6 juni. Een chauffeur van De Lijn parkeerde die dag rond 15.20 uur zijn bus aan de terminus, op de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen. Hij hield er een pauze, waarbij hij in het voertuig bleef zitten, met het raampje naast hem geopend.

"Plotseling stak een onbekende man zijn hoofd door het geopende raampje. Hij deelde tot twee keer toe een vuistslag uit aan de buschauffeur", legt de politie uit. "De bestuurder kon de slagen grotendeels ontwijken. De verdachte liep daarna naar de voorkant van de bus, waar hij z'n agressie de vrije loop liet. De voorruit van de bus moest eraan geloven."

Pet van Adidas

Na de feiten stapte de verdachte weg in de richting van het Astridplein. De politie deelt een persoonsbeschrijving van de man. "Hij is tussen de 30 en 40 jaar oud en ongeveer 1,75 meter lang. Hij droeg een zwarte pet van het merk Adidas, een korte jeansbroek en een trainingsvest."

"Zijn gebit was slecht verzorgd. De verdachte was vermoedelijk onder invloed (van drank of drugs). Hij leek het Nederlands niet machtig."

Wie deze man herkent of weet hoe de politie hem op het spoor kan komen, wordt verzocht om de Blauwe Lijn te bellen, op het nummer 0800/123.12. Een e-mail sturen kan ook, naar pz.antwerpen.ilp.blauwelijn@police.belgium.eu.