Vlaams Belang is scherp na brandstichtingen in Brussel en kijkt naar minister Annelies Verlinden

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Op oudejaarsavond liep het opnieuw uit de hand in Brussel. Er waren vernielingen en brandstichtingen op meerdere plaatsen. Bij Vlaams Belang reageert men scherp

"Ik ken geen enkele Brusselaar die dit niet zag aankomen, spijtig genoeg. Ook in de nasleep van corona wil het tuig nogmaals aantonen wie de baas is. Als afsluiter van een jaar waarin bepaalde partijen maar al te gretig de politie van vanalles en nog wat beschuldigden, kan dat qua symboliek wel tellen", stelt Bob De Brandandere, voorzitter van Vlaams Belang Brussel.

Commissievoorzitter Binnenlandse zaken Ortwin Depoortere wijst met de vinger naar minister Verlinden. "Minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V) vreesde de mogelijkheid van rellen in Brussel. Ik was daar, samen met de rest van Vlaanderen, zeker van."

"Zolang dit asociaal crimineel gedrag niet bij de wortel wordt aangepakt, kunnen we daar ook zeker van blijven. Het is tijd dat men daar verandering in brengt en ik kijk daarvoor in de eerste plaats naar minister Verlinden."