Sneeuw op komst: "Er kan mogelijk 20 cm vallen"

door: STS
Ongeval - sneeuw
Afbeelding bron: Photonews

Het blijft afwachten of we in de loop van de komende week wel of niet een grote hoeveelheid sneeuw zullen krijgen. Alles zal afhangen van het traject van de sneeuwzone.

"Vanaf maandag krijgen we op meerdere plaatsen winterse buien of zelfs sneeuwbuien", schrijft NoodweerBenelux op 'X'.

Wat de mogelijk grote hoeveelheid sneeuw voor later in de week betreft, blijft het nog koffiedik kijken. "Het scenario voor woensdag en donderdag is nog steeds extreem onzeker. Indien we het meest negatieve scenario krijgen, betekent dat chaos op de weg!"

"De neerslagzone bestaat uit regen en mogelijk veel sneeuw. 20 centimeter kan er vallen", valt te horen in een YouTube-video van het kanaal.

"We zien in de laatste weermodellen en berekeningen dat die neerslagzone iets zuidelijker gaat, richting Frankrijk, of iets noordelijker gaat, richting België. Dus we gaan dit heel goed moeten opvolgen."

"Het kan perfect zijn dat die sneeuwzone ons in de periode van woensdag tot vrijdag niet bereikt. Maar als er sneeuw valt, gaat het de jackpot worden."

Jacotte Brokken verwacht sneeuw

Volgens weervrouw Jacotte Brokken is de kans alvast bijzonder groot dat we woensdag sneeuw zullen krijgen in Vlaanderen. "Volgende week start wisselend tot zwaar bewolkt met kans op sneeuw, met kans op smeltende sneeuw op maandag", vertelt ze op Radio 1.

"Dinsdag is een drogere dag. We zijn al een paar dagen over woensdag bezig, het ziet er toch uit dat er dan wel sneeuw op ons afkomt, ook bij ons in Vlaanderen."