VTM

Stan Van Samang doet vaststelling bij zijn zoontje Lenny: “Dan begint hij volle bak te wenen"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews/Instagram
Stan Van Samang doet nauwelijks nog een oog dicht. Dat komt door zijn zoontje Lenny. Die slaapt ‘s nachts heel slecht.

San herkent dingen van zichzelf in zijn zoontje Lenny, die nu anderhalf jaar oud is. “Dat uitdagen. Als je tegen Lenny zegt dat hij iets niet mag aanraken, dan zal hij toch proberen om het bijna aan te raken. En dat terwijl hij met een brede glimlach naar me kijkt”, zegt Stan in Dag Allemaal. “Eigenlijk is dat grappig en schiet ik in de lach in plaats van streng te zijn. Ook is Lenny heel gevoelig. Om het minste verdriet, pijntje of angst begint hij volle bak te wenen. Met bijhorend trillend lipje. Dat had ik als kind ook.”

“Ik probeer zoveel als mogelijk bij Lenny te zijn. Elke dag is wel anders bij mij”, gaat Stan verder. “Als ik niet moet draaien voor een fctiereeks, dan ben ik vooral in het weekend weg voor optredens. Overdag ben ik er meestal voor hem en doe ik het huishouden terwijl Barbara in de kleuterklas staat. En als we toch allebei aan het werk zijn, dan gaat Lenny naar de crèche. Maar nooit hele dagen.”

Al kan Stan ook wel genieten als zijn ouders een op Lenny letten. “Maar dat is maar een uurtje of twee. Dat is eigenlijk veel te kort om slaap in te halen. Maar het klopt, dat kan wel deugd doen. Ook al is ‘s avonds weg ben om op te treden, maar dan nog zit ik voortdurend met Lenny in mijn hoofd. Maar het is niet zo dat ik het huis uit wil omwille van Lenny.”