Urine liep uit garage, inspecteur in shock: 54 honden!

bron: RTBF
door: BMO
Een inspecteur heeft afgelopen week een bijzondere ontdekking gedaan. In een huis in Charleroi vond hij maar liefst 54 honden.

Het was een buurman die de alarmbel luidde nadat de urine uit de garage naar buiten liep en de stank niet meer te harden was. Een inspecteur belde aan bij het huis en trof een alleenstaande oudere dame die in haar huis 54 dieren had zitten.

Het waren vooral chihuahua's die in kleine kooien opgesloten zaten. De kooien stonden overal, zelfs op kasten, op de vloer, op de koelkast. De inspecteur stelde vast dat de dieren voldoende eten hadden gekregen, dat ze gechipt waren en dat hun vaccinaties in orde waren.

De oude dame houdt van honden en het begon voor haar twee jaar geleden toen ze een tiental honden kocht. Daarna liep het uit de hand en kon ze de verzorging en de kosten niet meer aan. 

Volgens de inspecteur gaat het niet echt om dierenmishandeling omdat ze goed gevoederd waren, maar ook weer wel omdat ze in te kleine kooien zaten en onvoldoende verzorging kregen. De oude dame stemde er mee in om vrijwillig 43 honden af te staan.