Rechters schrikken enorm als ze vernemen hoeveel geld minister Geens wil uitgeven voor het proces van aanslagen 22 maart

bron: Bruzz
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Allicht in 2021 start het proces van de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016. Minister van Justitie Koen Geens wil een bom geld vrijmaken voor dat proces.

Het gerechtelijk onderzoek naar de bomaanslagen op de luchthaven van Zaventem en in metrostation Maalbeek is afgerond in juni. De startdatum van het proces zal later dit jaar worden bekendgemaakt, meldt Bruzz.

Het proces zal door gebrek aan ruimte niet doorgaan in het justitiepaleis, maar wel in het voormalige hoofdkwartier van de NAVO in Evere. Minister Koen Geens (CD&V) overtuigde de regering om 17 miljoen euro te investeren om het gebouw klaar te maken voor het proces. Maar de eindafrekening zou de kaap van de 20 miljoen euro kunnen ronden, klinkt het in juridische bronnen.

Rechters vinden de factuur onverantwoord hoog. Ze wijzen erop dat je na het proces het gebouw niet meer kan gebruiken. En dan zijn er ook nog eens de kosten voor de beveiliging door de politie. Die lopen ook op tot in de miljoenen euro’s.