Damatische peiling voor CD&V: Kopstukken Crevits en Geens reageren

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
CD&V zit in de hoek waar de klappen vallen. De partij van voorzitter Wouter Beke zakt in de nieuwste peiling nog verder weg tot 11,7%

Terwijl men intern onderzoekt wat de redenen zijn voor de verkiezingsnederlaag en hoe het nu verder moet, krijgt CD&V een nieuwe klap te verwerken. Op 26 mei kleurde 14,2% van de Vlamingen het bolletje van CD&V, bij de nieuwste peiling zakt de partij helemaal weg tot 11,77.

Kopstukken Koen Geens en Hilde Crevtis reageerden kort op sociale media. "Peiling of niet, CD&V staat voor duidelijke oplossingen in het midden. Dat vraagt meer moed dan vroeger, door het luide getoeter op rechts en links. Maar ik ben overtuigd dat dit zal lonen, voor de mensen én voor CD&V. Dus ik volhard", aldus Koen Geens.

"Intense onderhandelingen over een Vlaams regeerakkoord, harde analyse over de voorbije campagne, slechte peiling voor onze partij. Veel persoonlijk (peiling)vertrouwen van mensen, sterk geloof in onze mensen. What doesn’t kill you, makes you stronger!", plaatst Hilde Crevits op Twitter.