Jos D’Haese (PVDA) is er niet over te spreken: “Dat is bijzonder arrogant van Jambon”

bron: Knack
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jos D’Haese is fractieleider van PVDA in het Vlaams parlement. Hij is nog steeds niet te spreken over wat minister-president Jan Jambon gedaan heeft.

Jan Jambon weigerde om de begrotingscijfers vrij te geven aan de oppositie. “Wie een volwaardig democratisch debat wil, moet meteen duidelijkheid scheppen over de beleidskeuzes die worden gemaakt. Daar hoort ook cijfermateriaal bij”, zegt D’Haese in Knack. 

“Door een gebrek aan inkomsten zijn bijkomende besparingen onvermijdelijk. Dat Jambon daarover weigerde te spreken, is bijzonder arrogant tegenover het parlement en de hele samenleving. Democratisch kun je het nauwelijks nog noemen.”

Land splitsen
“Jambon wil de Vlamingen laten geloven dat ze allemaal in hetzelfde schuitje zitten en zo separatisten kweken om vervolgens het land te kunnen splitsen.” 

“Maar zelfs een meerderheid van de N-VA-kiezers wil niet van een onafhankelijk Vlaanderen weten: dat is het grootste probleem van die partij. Daarom zet ze alle middelen in – cultuur, onderwijs, inburgering, media – om het Vlaams-nationalistische gedachtegoed aan te wakkeren.”