Tom Van Grieken teleurgesteld in andere politicus: "Een slappeling"

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Tom Van Grieken blijft voorzitter van Vlaams Belang. Hij werd opnieuw verkozen met meer dan 97% van de stemmen.

Voor Tom Van Grieken zal 2024 een belangrijk jaar worden. “We hebben in mei 2019 keihard gewonnen, maar de loserliga heeft ons weer aan de kant geschoven. Daarom moeten we in 2024 de grootste worden en aangezien men ons uitsluit, hebben we geen andere keuze. Dat is zeker niet voor mijn echo.”

“We willen graag een beleidspartij worden. Ik vind het jammer dat onze politieke tegenstanders anders beweren. Ik vond dat de gesprekken met N-VA zeer constructief. Het is alleen jammer dat die mislukt zijn. In totaliteit haalden we samen 44% van de stemmen.”

“Als ik zie hoe iedere dag bespaard wordt op onze mensen, dat wil ik veranderen. Vlaanderen is erg welvarend, maar er gaan miljarden naar Wallonië en we moeten heel de wereld opvangen. In Vlaanderen moeten die wachtlijsten dringend omlaag. Dat dit niet nog steeds niet is, stoot mij tegen de borst.”

“Ik ben heel teleurgesteld in Jan Jambon. Ze noemen hem sterke Jan, maar het is eigenlijk slappe Jan. Vlaams Belang moet voor hem de kastanjes uit het vuur halen.”