Vlaams Belang razend op school na uitstap: "Het is vrouwonvriendelijk en homohatend, dit gaat te ver!"

bron: Focus /WTV
door: PMN
Afbeelding bron: Focus /WTV
In Diksmuide is er heel wat commotie ontstaan over een schooluitstap van de school ’t Saam campus Cardijn. Ze brachten een bezoek aan een moskee en het fort van Breendonk.

De school organiseert die uitstap al jaren en past in de lessen herinneringseducatie en het leren omgaan met verschillende geloofsovertuigingen. “We gaan gewoon kijken hoe ze hun vrijdaggebed voorbereiden en in de namiddag doen we aan herinneringseducatie. We benadrukken wat er gebeurd is in de hoop dat het nooit meer gebeurd", legt godsdienstleerkracht Lynn Muylle uit bij Focus/W-TV.

Maar bij Vlaams Belang zijn ze niet te spreken over die schooluitstap. "Dat men het Fort van Breendonk gaat bezoeken, goed, dat is iets wat de jeugd niet mag vergeten. Dat men die dag echter ook onze jeugd verplicht om mee te gaan naar de Buraq moskee in Mechelen... dat gaat ons te ver! Kinderen verplichten om een vrouw onvriendelijke, homohatende en anti-Europeesgezind geloof te vereren met een bezoek, onze jeugd aldaar op hun knieën te laten zitten voor dat geloof... Nee! Hiertegen protesteert het Vlaams Belang."