Jan Jambon is heel duidelijk: "Ik moet dat niet hebben van Greta Thunberg"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jan Jambon was uitgenodigd op een lunch van de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS). De Minister-President gaf er meer toelichting over de klimaatambities van de Vlaamse regering.

Het klimaat heeft een grote invloed op de vastgoedsector, denk maar aan de energienormen en de ruimtelijke ordening. Jan Jambon (N-VA) benadrukte dat zijn Vlaamse regering echt wel klimaatambties heeft.

“Wij hebben echt wel klimaatambities, maar wereldwijd zijn wij verantwoordelijk voor 0,3 procent van de uitstoot”, citeert Het Laatste Nieuws Jambon. “We kunnen draconische maatregelen nemen, maar ik denk niet dat dat globaal iets betekent. Maar ik hoef dan ook geen applaus van Greta Thunberg, maar wel van de ondernemers in Vlaanderen."

Als wij onze technologie wereldwijd uitdragen naar de grote vervuilers, winnen we twee keer. Het is goed voor onze economie, en voor de wereldwijde uitstoot. Maar als je ervoor kiest om de mensen schuldcomplexen aan te praten en plat te belasten, is het een lose-lose. De bedrijven zullen gewoon elders gaan produceren waar de normen veel lager zijn.”