"Misschien een cordon rond heel Vlaanderen met juist genoeg ruimte om geldstromen naar Wallonië door te laten"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Nog nooit lag de weg naar een nieuwe federale regering geplaveid met zoveel hindernissen. PS-voorzitter Paul Magnette heeft alle bruggen met N-VA opgeblazen na een furieuze uithaal bij RTBF. Rik Torfs stelt zich luidop een bijzonder kritische vraag.

N-VA is de grootste Vlaamse partij en om die reden moet Bart De Wever een kans krijgen om aan zet te komen, benadrukt CD&V. Paul Magnette ziet dat echter helemaal anders. Hij stelde alles in het werk om een paars-groene coalitie op de been te brengen.

De voorzitter van PS noemde N-VA 'een gevaarlijke partij' en wil besturen zonder hen. Rond het Vlaams Belang heerst al jarenlang een cordon sanitaire en dus wil Magnette de twee grootste partijen uit Vlaanderen uitsluiten. 

Genoeg ruimte voor de geldstromen naar Wallonië

Het zet Rik Torfs, voormalig politicus bij CD&V en hoogleraar aan de KU Leuven, aan tot een kritische bedenking. "“Paul Magnette wil cordon sanitaire rond n-va.” Misschien best een cordon rond heel Vlaanderen met juist genoeg ruimte om de geldstromen naar Wallonië door te laten", schrijft hij.