Wouter Beke reageert op zijn zeer verrassende beslissing: “Toen heb ik besloten om in te grijpen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Wouter Beke kondigde besparingen aan in de preventiesector. Uiteindelijk draaide hij die besparingen ook weer terug nadat er veel kritiek op was gekomen, zelfs vanuit zijn eigen partij.

“We voorzien de komende jaren 9 miljoen euro extra in preventie. Preventie werkt ook, die mening deel ik volledig. Aan de ene kant hebben we gezegd dat we naar een actieplan naar zelfdoding, al is er wel nog een lange weg te gaan”, legt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) uit bij Ter Zake.

“Ik heb met de mensen van het Vlaams expertisecentrum gesproken en de uitdaging is om de bos door te bomen nog te zien. Wat die besparingen betreft heb ik vrijdag na de ministerraad gevraagd om een extra budget, aangezien er een overschot was. Ja, op het einde van het jaar worden nog budgetten overlopen. Dat gebeurt is eigenlijk iets dat elk jaar gebeurd.”

“De middelen die ik van de collega’s heb gekregen gaan we kijken hoe we die besparingen ongedaan kunnen maken en kunnen investeren in de preventiesector. Komende vrijdag zal de Vlaamse regering een besluit maken om dit te finalisering.” "