‘Dit zal koning Filip morgen beslissen over zijn informateurs Coens en Bouchez’

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Morgen moet informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) weer verslag gaan uitbrengen bij koning Filip. De vraag is wat er daarna moet gebeuren?

Echt rustig werken zit er voor de twee informateurs niet in. De partijen gooien elkaar de verwijten om het hoofd. Volgens RTBF-journalist Alain Gerlache zijn Coens en Bouchez geraakt en gezonken.

Maar Het Laatste Nieuws vermoedt, net zoals alle andere Vlaamse partijen, dat koning Filip de opdracht van zijn twee informateurs gewoon zal verlengen. De koning contacteerde ook de partijvoorzitters niet en dat wijst meestal op een verlenging.

"Iedere partij rijdt intussen voor het eigen landsdeel"

Al zou wel de rust moeten terugkeren. Anders wordt het moeilijk werken voor Bouchez en Coens. “Iedere partij rijdt intussen voor het eigen landsdeel”, concludeert een onderhandelaar.

“Dat moet stoppen. N-VA en de PS gedragen zich als Jansen en Janssen uit Kuifje. Als de ene roept, dan volgt de andere wat later. "De politieke marketing moeten we nadien verzorgen. Nu moet het over de inhoud en de staat van het land gaan."