Jan Jambon verrast met uitleg over asielzoekers die huis kochten met achterstallig kindergeld

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Jan Jambon kwam enkele dagen geleden zwaar onder vuur te liggen omdat hij tijdens een toespraak had gezegd weet te hebben van een gezin dat na hun asielprocedure een huis kocht met het achterstallige kindergeld dat ze kochten. De minister-president benadrukt nu dat dit voorbeeld niet van hem komt.

Jan Jambon onthult in gesprek met VTM Nieuws dat een politicus van CD&V of Open Vld dit voorbeeld heeft gegeven. "Tijdens die regeringsonderhandelingen heeft iemand, niet ikzelf en ook niemand van N-VA, gezegd dat hij weet had van een extreem voorbeeld en dan gaf hij dat voorbeeld. Ik heb dat in mijn toespraken voor N-VA ook altijd zo uitgelegd."

Geen kindergeld meer met terugwerkende kracht voor asielzoekers

"Waarom moet ik sorry zeggen? Omdat iemand tijdens de onderhandelingen gezegd heeft dat hij weet heeft van zulk een voorbeeld? Men verlegt hiermee het debat naar iets wat niet de essentie van de zaak is. Ik heb die uitspraak niet gedaan, ik heb iemand geciteerd aan de onderhandelingstafel", benadrukt Jan Jambon.

"Als asielzoekers aan het einde van hun asielprocedure komen, krijgen ze bij hun erkenning voor die periode nog eens kindergeld uitbetaald met terugwerkende kracht. Dat is volgens ons, de drie regeringspartijen, een misvatting en daar willen we een einde aan stellen."