Peter Mertens (PVDA) noemt huidige politiek problematisch: "Mars op Brussel houden"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Peter Mertens is er niet over te spreken dat PVDA niet gehoord wordt in de onderhandelingen over een nieuwe regering. Hij laakt de huidige politiek en kondigt een mars in Brussel aan.

PVDA gaat op 1 maart een mars in Brussel organiseren. Voorzitter Peter Mertens wil "de onvrede bij de bevolking over de politiek, die meer met zichzelf bezig is dan met de noden en die het land wil splitsen in plaats van samen te werken", aan de kaak stellen.

"We willen dat het sociale signaal van de verkiezingen serieus wordt genomen en dat er rekening wordt gehouden met de velen die weinig hebben in plaats van een politiek te voeren voor de weinigen die heel veel hebben", klonk het op Radio 1.

Minimumpensioen

"Dat wij niet gehoord worden in de regeringsonderhandelingen, is problematisch. Wij waren een van de twee grote winnaars van de verkiezingen. En men hoort zelfs niet het signaal dat de PVDA-kiezer heeft gegeven."

Wij hebben twee jaar geleden de campagne rond een minimumpensioen van 1.500 euro (netto) gelanceerd, nu spreken alle partijen erover", besloot Mertens.