Voormalig informateur Coens verrast: "We hebben dat gezien ondanks alle verklaringen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
PS-voorzitter Paul Magnette zei vorige week dat PS niet met N-VA in een regering stapt. Toch blijft de formule met PS én N-VA met stip op één genoteerd staan. Dat bevestigt ex-informateur en CD&V-voorzitter Joachim Coens.

Coens was de afgelopen weken samen met Georges-Louis Bouchez (MR) aan zet. "Wat mij betreft was de informatie-opdracht voltooid. Wij hebben 2 zaken gedaan. Na de nota-Magnette waar er geen meerderheid was voor een paars-groen verhaal, hebben we een centrum-nota geplaatst. Ten tweede hebben we de twee grote partijen betrokken."

Gehoopt De Wever en Magnette aan zet te krijgen

"We hadden gehoopt de twee grote spelers, zijnde De Wever en Magnette, aan zet te kunnen krijgen. Er waren uiteraard elementen van synergie. Ondanks alle verklaringen, hebben wij gezien dat er daar mogelijkheden zijn. Koen Geens zal proberen verder te gaan op die piste", verzekert Coens in De Zevende Dag.

Hij ontkent dat CD&V zich vastklampt aan N-VA. "Wij hangen geen wagonnetje, aan niemand. Wij zij niet de N-VA, wij zijn christen-democraten met ons eigen programma, maar wij pleiten wel voor een stabiele regering voor ons land."