Geens wijst Magnette met de vinger: "Het is niet afgesprongen op inhoud" & "Die ezelstamp verdient niemand"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Koen Geens is er als koninklijk opdrachthouder finaal niet in geslaagd om PS en N-VA bij elkaar te brengen. PS-voorzitter Paul Magnette trok de stekker uit het stopcontact en dat laat diepe sporen na. Geens is ontgoocheld in Magnette. "Ik had toch wel graag een iets elegantere sortie gekregen dan die ezelstamp van vrijdagochtend."

"Ik was ervan overtuigd dat ik het vertrouwen ook van de PS had. Mij nu komen vertellen dat er niets is dat N-VA en PS in gemeenschap hebben, dan heb ik wel heel slecht geluisterd", stelt Koen Geens (CD&V) duidelijk in De Zevende Dag.

"Ik denk dat Paul Magnette het partijbestuur absoluut wilde houden en hij in voorbereiding daar naartoe gezegd heeft 'J'en ai marre'."

Ik dacht écht dat dit kon lukken - Koen Geens

"Ik weet dat wij twee keer geprobeerd hebben om PS en N-VA samen te krijgen in het verleden. We hebben een regering moeten vormen zonder N-VA in 2010 en een regering zonder PS in 2014, hoewel wij telkens hadden gehoopt om die fusie tot stand te kunnen brengen", aldus Koen Geens die beklemtoont dat er inhoudelijk absoluut raakvlakken waren tussen PS en N-VA en de neen van Paul Magnette dus niet is gebaseerd op het inhoudelijke.

"Nu hebben we dat opnieuw geprobeerd, maar het is niet gesprongen op inhoud. Het is gesprongen op 'het gaat niet'. Ik ben aan die opdracht begonnen omdat ik wist dat ik die twee partijen wellicht bij elkaar kon brengen en ook omdat mij signalen in die richting werden gegeven. Als dat niet zo geweest was, dan had ik mijn kop niet op het blok gelegd. Ik dacht echt dat dit kon lukken."