Paul Magnette bijzonder boos na uitspraken van Geens: "Hij wilde dat niet verder onderzoeken, wij wel"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bij de PS zijn ze 'not amused' over de uitspraken die Koen Geens eerder vandaag deed. PS-voorzitter Paul Magnette reageert scherp.

"Ik verdiende het niet om zo'n ezelsstamp te krijgen", reageerde Koen Geens (CD&V) zondagochtend bij 'De Zevende Dag'. Volgens hem lagen er echt al wel concrete dingen op tafel. "Ik moet wel zeer slecht geluisterd hebben als men zegt dat er voor N-VA en PS niets gemeenschappelijk was om verder te gaan. Het is ook niet afgesprongen op inhoud."

Paul Magnette wordt boos als hij dergelijke uitspraken hoort. "Er lag helemaal geen tekst voor een akkoord op tafel, enkel een tabel met thema’s zonder concrete voorstellen", laat Magnette weten aan persbureau Belga via zijn woordvoerder. "Als Geens het tegenovergestelde beweert, dat hij de tekst dan bekendmaakt."

Magnette betreurt dat Geens zijn opdracht niet verder gezet heeft om zo een Vivaldi-coalitie op de been te brengen. Dat is een paars-groene coalitie aangevuld met CD&V. "Het is zijn eigen beslissing om ontslag te nemen. Wij waren bereid om andere formules te testen, maar hij duidelijk niet omdat de CD&V per se een paars-gele coalitie wil."