Wouter Beke is furieus en dat heeft alles te maken met het coronavirus

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Wouter Beke van CD&V is niet te spreken over het feit dat een Gentse ondernemer munt probeert te slaan uit het coronavirus.

De man verkoopt op het internet mondmaskers aan woekerprijzen. De website is gecamoufleerd als een informatiewebsite, maar leidt naar een webshop waarop mondmaskers tachtig keer duurder worden verkocht dan aan de normale prijs.

De Gentenaar plukte ook de gegevens van honderden scholen van Google en stuurde hen een link naar zijn website. De man zei in een telefonische reactie aan VTM Nieuws "niet te willen profiteren, maar de zorgen te willen wegnemen bij mensen die zich zorgen maken omdat ze geen mondmasker hebben".

Misbruik

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke is niet te spreken over de feiten. "Ik begrijp dat mensen ongerust zijn en ik begrijp dat men op zoek is naar de juiste informatie, maar ik vind het schandelijk dat men daar misbruik van wil maken. En zeker als men dat met commerciële bedoelingen wil doen, dat is totaal onbegrijpelijk", zei hij tegen VTM Nieuws.

De man heeft intussen de website offline gehaald.