Wouter Beke: “We zweten nu uit wat die mensen gedaan hebben terwijl we alle strenge maatregelen hadden"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het coronavirus is het land nog niet uit. Dat zal allicht nog wel een heel tijdje duren. En eens dat het weg is, bestaat de kans dat het nog terug zal keren.

“Het belangrijkste blijft nog altijd om je persoonlijke hygiëne te verzorgen. Was regelmatig je handen. Dat is echt het belangrijkste dat je moet doen”, is Vlaams minister van Gezondheid Wouter Beke (CD&V) duidelijk bij TV-Limburg.

“Meer testen op coronavirus? Onze labo’s en mensen zitten op hun maximum. Je hebt ook zelftests maar die zijn weinig betrouwbaar en geven mensen een vals gevoel van veiligheid geven. Dat geldt trouwens ook voor het dragen van handschoenen.”

“Het is moeilijk om in te schatten hoe het coronavirus zich verder zal evolueren. De experten zeggen dat de piek begin april zal zijn. Dat is vooral afwachten. We zweten nu uit hoe we ons tien dagen geleden gedragen hebben.” 

“Toen hebben we strenge maatregelen genomen en zijn toch nog heel wat mensen naar Nederland getrokken. De beste manier is om je aan de regels te houden. Zo gaan we die piek kunnen afzwakken en erger voorkomen."