Volgens politici heeft deze man de vertrouwelijke informatie over de exitgroep gelekt

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Woensdag lekte een vertrouwelijk document van de expertengroep uit die ons uit de lockdown moet halen. Zo raakten er al dingen bekend die nog niet geweten mochten zijn.

De federale regering zit dus met een serieus lek dat voor grote chaos zorgt. Wie is er verantwoordelijk? De virologen wijzen naar de politiek, de politiek wijst naar de virologen en enkele politici denken dat Georges-Louis Bouchez (MR) voor het lek gezorgd heeft.

De expertengroep GEES staat onder leiding van virologe Erika Vlieghe. Volgens regeringsbronnen zorgde zij ongewild voor het lek door het verslag ook door te sturen naar de regio’s, met de bedoeling om communicatiefouten, zoals vorige keer gebeurde met de woon - en zorgcentra, te vermijden. Vlieghe ontkent dit met klem. "Het inlichten van de regio's gebeurde op vraag van de premier en de kern en in hun aanwezigheid”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Bouchez
Een andere piste is dat een politicus het gelekt heeft. "Onze beslissing van vrijdag zal daaraan afgemeten worden. En dan zal de vraag héél luid klinken: waarom volgt de politiek niet de experts - die hoog aangeschreven staan bij de bevolking? Dat zagen we ook na het sluiten van de scholen”, reageert een politicus.

Soms lekt men bewust informatie om te kijken hoe de bevolking hierop reageert, maar ook zien politici niet in van wat de winst zou zijn. Er is wel een naam die circuleert in politieke kringen en dat is die van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Maar voor alle duidelijkheid, er is geen enkel bewijs dat hij informatie gelekt zou hebben. Het toont alleen dat de man het vertrouwen van zijn collega’s verloren is.