Connor Rousseau legt uit wat hij met SP.A van plan is: “Dat is onze ambitie”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Connor Rousseau is de nieuwe voorzitter van SP.A. Hij heeft plannen met zijn partij.

“Als je in de politiek stapt, wil je de samenleving vormen en veranderen. Maar het is ook wel belangrijk om te weten hoe die samenleving eruit ziet”, zegt Connor Rousseau tijdens de boekvoorstelling van "Het DNA van Vlaanderen" van Wetstraatjournalist Ivan De Vadder en communicatie-expert Jan Callebaut. 

“Eén van de belangrijke punten die een partij moet hebben is geloofwaardigheid en authenticiteit. Dat is ook voor mijn partij SP.A belangrijk. We moeten blijven kijken waar mensen mee bezig zijn. We gaan onze cirkel moeten breder maken.”

Hervormingen
“De laatste 15 jaar zijn we niet zo succesvol geweest, maar dat wist ik al. Ik geloof dat we met de hervormingen die we nu doen, we de geloofwaardig en dynamiek weer kunnen doen terugkeren. De mensen zijn bezig met de toekomst van hun kinderen, veiligheid en gezondheid. Gezondheid rond de sociale zekerheid maar ook gezondheid voor de planeet.”

“Door de sociale media zijn de mensen slimmer geworden. Mensen beseffen heel goed wanneer iemand oprecht is en wanneer niet. We hebben met SP.A een goede stap met vernieuwing. De ambitie is om een brede volksbeweging te zijn. Dat sluit eerder aan op deze tijd dan een partij. We willen zoveel mogelijk mensen rond ons project verzamelen."