Ben Weyts niet te spreken over bepaalde scholen: "Wat een slecht idee én een slecht signaal"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is er niet over te spreken dat sommige scholen nu al zeggen dat ze de poort niet meer zullen openen voor bepaalde leerjaren.

Vanaf vrijdag kunnen sommige leerjaren van de lagere school opnieuw van start gaan: het eerste, tweede en zesde leerjaar. De leerlingen in de overige leerjaren moeten thuisblijven. Tot september zelfs, laten sommige scholen al weten.

"Ik hoor dat er scholen zijn die communiceren dat bepaalde leerjaren dit schooljaar niet meer open zullen gaan. Ik vind dat een slecht idee en een slecht signaal", zei minister Weyts in Het Journaal op Eén.

"Ik vind dat we hoop en perspectief moeten blijven bieden. Je weet niet hoe de pandemie evolueert, dat kan ook in positieve zin zijn. Dus laat ons optimistisch proberen vooruit te kijken en alles in het werk stellen om hoop en perspectief te bieden, niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders en leerkrachten", aldus Weyts.

Over leerjaren die nog niet mogen starten, zei Weyts op VTM nog: "Ik wil die leerjaren niet opgeven. Ik blijf de ambitie koesteren om stap voor stap vooruit te gaan. Ik wil geen enkel kind opgeven, geen enkel leerjaar."