Vrouw niet schuldig bevonden aan dodelijk ongeval met tienermeisje in Gistel

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een bejaarde vrouw en haar echtgenoot zijn door de Brugse politierechtbank vrijgesproken voor een dodelijk ongeval in Gistel. Eerder al nam het parket de beslissing de zaak te seponeren, maar via een rechtstreekse dagvaarding van de de ouders van het 16-jarige slachtoffer moesten de vrouwe en haar echtgenoot alsnog voor de rechtbank verschijnen.

Een bejaarde vrouw uit Middelkerke die aan dementie lijdt, heeft Amy-Love Dewilde (16) aangereden toen ze met haar vriendinnen een broodje zat te eten. Het meisje zat op de grond toen de vrouw haar aanreed, waardoor het slachtoffer gekneld raakte tussen de auto en een bankje. De hulpdiensten kwamen meteen ter plekke en brachten het slachtoffer over naar het ziekenhuis waar ze overleed aan haar verwondingen.

Volgens het parket is de auto om nog onduidelijke reden vooruitgeschoten, waardoor de vrouw geen schuld treft. De ouders van het slachtoffer kunnen hiermee niet leven en zorgden er via een rechtstreekse dagvaarding alsnog voor dat het koppel voor de politierechtbank moest verschijnen.

De rechter heeft de dementerende vrouw en haar echtgenoot vrijgesproken voor het dodelijke ongeval dat ze veroorzaakte. Een vermeende dader moet immers geestesbekwaam zijn, maar daar bestaat bij de vrouw uit Middelkerke grote twijfel over. De advocaat van het slachtoffer zei dat de man zijn verantwoordelijkheid niet had genomen, maar daar ging de rechter niet mee akkoord.

"Het is niet ongebruikelijk of abnormaal dat een chauffeur, die een boodschap gaat doen, een passagier in de wagen laat zitten en de sleutel aan die passagier geeft en/of de sleutel in het contact laat zitten", aldus de rechter.