10 redenen waarom mensen met een hond gelukkiger zijn

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Archieffoto
Heet jouw 'partner in crime' ook Blacky, Snoopy of Laika? Onze viervoeter is niet alleen onze trouwste vriend, hij zorgt er ook voor dat ons gelukshormoon stijgt. Tien redenen waarom jouw hond een échte held(in) is.

1. Wanneer je thuiskomt, wacht er altijd iemand op jou

Je trouwe viervoeter staat je altijd al kwispelend op te wachten wanneer je nog maar de deur opendoet. De uitspraak ‘zo trouw als een hond’ is misschien een cliché, maar wel honderd procent waar.

via GIPHY

2. Die rotdag op het werk ben je snel vergeten

Een blik van je hond en je bent op slag die stresserende dag op het werk al vergeten. Die schattige oogjes proberen je meteen op te vrolijken. Je hond voelt altijd wanneer je je niet zo lekker in je vel voelt. Als je kon, zou je je hond elke dag meenemen naar het werk. Misschien klaagt je baas dan wat minder tegen jou!

via GIPHY

3. Een hond brengt je in topconditie

Je hoeft nog maar het woord ‘wandelen’ uit te spreken of je jas aan te trekken en je hond staat al klaar om op stap te gaan. Wie extra beweegt, voelt zich vaak gelukkiger.

via GIPHY

4. Je hebt je beste vriend altijd dichtbij

Tegen je hond kan je écht alles zeggen. Hij zal je nooit – maar dan ook echt nooit – belazeren. Je bent zeker dat je diepste geheim voor altijd bewaard blijft (én intussen heb je je hart gelucht).

via GIPHY

5. Schrik is voor niets nodig, want je persoonlijke body guard heeft voortaan vier poten

Bang van inbrekers? Geen nood! Je trouwe viervoeter zal je altijd beschermen. Vergeet die investering in een duur alarmsysteem. Hier is jouw superheld

via GIPHY

6. Met een hond verveel je je nooit

Spelen, wandelen, eten geven, borstelen, … noem maar op. Met een hond in huis vliegt de tijd zo voorbij.

via GIPHY

7. Je lacht meer dan ooit tevoren

Een hond tovert elke dag opnieuw een glimlach op je gezicht. Die kwispelende staart, die vertederende ogen en zijn vreemde trucjes maken je aan het lachen.

via GIPHY

8. Zijn warme vacht zorgt ervoor dat je in koude tijden extra warm hebt

Met een hond in huis krijg je niet alleen figuurlijk extra warmte, ook letterlijk. Met zijn dikke pels verwarmt hij je met plezier.

via GIPHY

9. Wil jij een dutje doen? Geen probleem!

Wil jij gezellig met je partner in crime een dutje doen. De viervoeter dommelt met plezier naast jou in. Dat gesnurk moet je er helaas bijnemen...

via GIPHY

10. Er is toch iemand die naar je luistert

Je hond luistert (bijna) altijd naar jou. Je hoeft nog maar “koekje” te roepen of daar is hij al. Trouwens… een hond kun je echt de meest leuke trucs aanleren.

via GIPHY