Kritiek op kortingen in rusthuizen: "Ongelijke behandeling"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Door de coronacrisis is er een leegstand ontstaan in de rusthuizen. Die proberen de lege kamers gevuld te krijgen door uit te pakken met promoties en kortingen.

Door toedoen van het coronavirus zijn duizenden bejaarden in de woonzorgcentra overleden, waardoor de reeds bestaande leegstand nog groter is geworden. Een gratis proefperiode of een korting voor het leven zijn enkele initiatieven die genomen worden om meer bewoners aan te trekken.

Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers (CD&V) stelt er zich vragen bij. "Waarom zouden bewoners die al langer in een woonzorgcentrum wonen meer moeten betalen dan nieuwe bewoners die een tijdelijk gratis verblijf of een verlaagd tarief voor het leven krijgen?", vraagt zij zich af. Ook stelt ze zich de vraag of dit wel ethisch is.

"Bewoners worden zo op een ongelijke manier behandeld en eerdere bewoners worden duidelijk benadeeld. Daarnaast bestaat het risico dat sommige ouderen, al dan niet onder (vermeende) druk, om financiële redenen gaan kiezen op basis van een actie in plaats van op basis van wat echt het beste voor hen zou zijn."