El Kaouakibi wil dat iedereen het weet: rattenvergif, hondenstront en ingeslagen ruiten

door: MRO
Sihame El Kaouakibi
Afbeelding bron: Photonews

Sihame El Kaouakibi heeft haar verhaal gedaan op Instagram nadat ze woensdag het parlement toesprak met gesloten deuren voor pers en publiek. Ze omschrijft dat ze door een vreselijke periode is gegaan.

Het parket zal Sihame El Kaouakibi vervolgen voor fraude met subsidies. Ze vertelt hoe zwaar het afgelopen anderhalf jaar voor haar en haar familie is geweest.

"De afgelopen periode was alsof het licht in mij doofde. Ik was lang lamgeslagen: 19 maanden, 85 weken, 592 dagen. Ik ging niet naar buiten, maar buiten kwam wel binnen. Met het nieuws, duizenden haatberichten en bedreigingen aan mij, mijn gezin, mijn familie."

"Mijn familie en ik werden neergezet als een criminele clan. Dat leidde tot ingeslagen ruiten en politiepatrouilles die ons moesten beschermen tegen acuut gevaar."

"Post die ik ontving waren brieven met rattenvergif met even giftige woorden. Rotte fruitmanden voor beterschap. Iedere week opnieuw hondenstront in de brievenbus van mijn ouders."

"Dat mijn gezin en familie zo werden getroffen, dat is onbeschrijfelijk. Dat doet pijn. Heel veel pijn."

"Een van de fundamenten van de rechtstaat is dat je onschuldig bent tot het tegendeel is bewezen. Maar nog voor ik een voet in de rechtszaal heb gezet, hebben velen me al veroordeeld."