PVDA schiet met scherp op Wouter Beke: "Onbegrijpelijk dat hij opnieuw te laat komt"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

PVDA uit kritiek op Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) inzake het trage verloop van de vaccinaties tegen het coronavirus.

"Het is onbegrijpelijk dat Beke opnieuw te laat komt. Deze week worden er tienduizenden vaccins geleverd in Vlaanderen, maar die gaan voor het grootste deel gewoon de vriezer in. Er ligt bovendien nog geen enkel concreet plan klaar hoe het vaccin na de woonzorgcentra en het zorgpersoneel tot bij de bevolking geraakt", stelt PVDA-volksvertegenwoordiger Lise Vandecasteele.

"Beke vergelijkt zich graag met Brussel en Wallonië als het daar slechter gaat, maar hier zijn de rollen omgedraaid", zegt Vandecasteele. "Vlaanderen moet volgens deze regering excelleren, maar is nu alweer de slechtste van de klas. Er moeten serieus wat tandjes bijgestoken worden in de race tegen het virus. Er is geen tijd te verliezen."

"Er sterven nog steeds 70 mensen per dag aan het coronavirus, maar de minister lijkt weinig haast te maken om de vaccinaties zo snel mogelijk uit te voeren. Nadat Beke te laat kwam met beschermingsmateriaal en extra personeel voor de zorg, komt hij nu opnieuw te laat om de vaccins snel toe te dienen."