Schokkende ontdekking van PVDA: “Al die mensen moesten nodeloos in quarantaine”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

PVDA heeft een schokkende ontdekking gedaan. Zo zijn er pak mensen nodeloos in quarantaine gegaan. Dat stuit de partij tegen de borst.

De voorbije dagen kwamen er al berichten dat de uitslag van de coronatest te lang op zich laat wachten. Daardoor hebben een pak mensen nodeloos in quarantaine moeten zitten.

De voorbije twee weken zijn minstens 18.000 testresultaten niet binnen de 24 uur doorgegeven aan de huisarts. "Dit zorgt voor heel wat stress en onzekerheid bij de mensen. Als de test dan negatief blijkt, was de quarantaine bovendien overbodig en misten ze nodeloos een aantal dagen school of werk", reageert Sofie Merckx, huisarts en federaal volksvertegenwoordiger voor de PVDA.

"Personeel kreunt onder de werkdruk"

De partij vindt dat de overheid moet investeren in de ondersteuning van de publieke labo’s. "Maar ook de private labo's moeten dringend een tandje bijsteken", vindt Merckx. "Zij moeten extra personeel aanwerven, want het huidige labopersoneel kreunt onder de werkdruk.”

“Dat is ook perfect mogelijk, als je ziet hoe een aantal onder hen al jaren mooie winsten boeken. Ze krijgen ook publieke steun. De overheid moet daar voorwaarden aan koppelen. Als de testresultaten niet op tijd binnenkomen, moeten financiële sancties volgen". 

Tags pvda