Wat moet er gebeuren om de opmars van Vlaams Belang en PVDA te stuiten?

door: WVDS
Franky Demon
Afbeelding bron: Photonews

Volgens de meest recente peilingen zou het Vlaams Belang de grootste partij worden indien er verkiezingen zouden zijn en ook het extreemlinkse PVDA wint fors terrein. Wat moet er gebeuren om het tij te doen keren tegen de verkiezingen in 2024?

Politicologen en waarnemers waarschuwen nu al voor een ruk naar de extreme partijen en ook de peilingen gaan die richting uit. Het vertrouwen van de burgers in de politiek stond al op een laag pitje en is de afgelopen maanden nog meer afgenomen.

Wij stelden Kamerlid Franky Demon (CD&V) de vraag wat er volgens hem moet gebeuren om dit tij te doen keren. “Dat vind ik een moeilijke vraag, want dat hangt ook voor een stuk samen met het vertrouwen dat mensen moeten hebben in de politiek in zijn geheel.”

Steek het niet weg

“Wat daar ook aan kan bijdragen is fouten die gemaakt zijn te erkennen. Steek het niet weg of op een ander. Ik denk dat een politicus eerlijk en authentiek moet zijn, maar er ook geen honderd woorden aan vuil maken als je het met twintig kan doen. Je merkt sowieso een verharding op links en rechts.”

Download nu de gratis app van Redactie24