Is het erop of eronder voor Joachim Coens? Parlementslid Franky Demon heeft een duidelijke mening

door: WVDS
Franky Demon - CD&V
Afbeelding bron: Franky Demon

Tijdens een online congres zal CD&V op 11 december de resultaten presenteren van de inhoudelijke keuzes die gemaakt werden door hun leden. Dan maakt men ook de uitslag van de verkiezingen voor de nationale partijraad bekend. Het wordt een belangrijk congres voor voorzitter Joachim Coens.

Kamerlid Franky Demon beklemtoont dat Joachim Coens niet alle schuld treft voor de minder goede peilingen van CD&V. “Ik vind dat er al heel veel over geroepen en geschreven is over de persoon van Joachim Coens.” 

“Hij is nu twee jaar voorzitter en tijdens zijn voorzitterschap heeft hij een regering moeten vormen en is corona uitgebroken. Door de crisis is het heel wat moeilijker geworden om met plaatselijke militanten te praten”, aldus Franky Demon bij Redactie24.

“Het mag ook gezegd worden dat momenteel het resultaat van CD&V in de peilingen niet goed is, maar dat ligt niet enkel en alleen aan Joachim Coens. Een partij is een optelsom van heel veel mensen: de parlementsleden, ministers en onze voorzitter.” 

“Ik vind het net iets te gemakkelijk om, nu het moeilijk gaat, alles op de voorzitter te steken. Zeker in een open partij zoals CD&V waar allerlei standpunten besproken kunnen worden en iedereen zijn gedacht mag zeggen.” 

“Ik wil niet zeggen dat het erop of eronder is voor onze voorzitter. Hij probeert echt de boot varende te houden. Een partij draait niet alleen om de voorzitter.”

“Ik zie dat ook gebeuren in andere partijen. Het is niet omdat bijvoorbeeld Conner Rousseau of Egbert Lachaert voorzitter zijn geworden, dat hun partij ineens een ommekeer heeft doorgemaakt.”