CD&V hield collectieve regularisatie tegen: “Wanneer die functie zou ingevuld zijn door een linkse partij…”

door: WVDS
Franky Demon - 3- CD&V
Afbeelding bron: Franky Demon

De Vivaldi-regering bestaat uit liefst 7 partijen en dus is het niet eenvoudig om als partij een stempel op het beleid te drukken. Toch slaagt CD&V daar wel in, vindt federaal Parlementslid Franky Demon. Hij verwijst naar staatssecretaris Sammy Mahdi.

“Ik kan dat het best duidelijk maken aan de hand van onze impact op Asiel en Migratie. Wanneer er gekozen wordt voor rechten en plichten en onze eigen waarden te beschermen, dan moet je eens kijken wat Sammy Mahdi al gedaan heeft als staatssecretaris voor Asiel en Migratie.”

“Hij heeft voet bij stuk gehouden door geen collectieve regularisatie door te voeren. Andere partijen hadden dat wel gedaan. Ik mag er niet aan denken wat er zou gebeurd zijn wanneer die functie ingevuld zou zijn door een linkse partij.”

Geen overgewicht

“We zijn een partij op dit ogenblik van 16 procent, dus we moeten ook niet zeggen dat we het overgewicht hebben. Maar het ging anders verlopen zijn, als we er niet bij geweest waren. Op de departementen waarop wij zetelen houden we wel onze koers.”

Download nu de gratis app van Redactie24