Franky Demon (CD&V) scherp voor N-VA: “Steken soms stokken in de wielen van de Vivaldi-regering”

door: WVDS
Franky Demon - 2 - CD&V
Afbeelding bron: Franky Demon

CD&V zetelt met N-VA en Open Vld in de Vlaamse regering, maar N-VA maakt geen deel uit van de federale regering. Dat maakt de zaken er niet makkelijker op. “Soms steekt N-VA stokken in de wielen van de federale regering”, stelt CD&V Kamerlid Franky Demon.

Dat CD&V in Vlaanderen met N-VA bestuurt, maar federaal niet is niet altijd eenvoudig. “Dat maakt het niet gemakkelijk. Maar wij zijn samen met Open Vld de partij die moet proberen leidend te zijn.”

“Als je het parcours bekijkt dat N-VA heeft gevolgd de laatste tijd, dan zie je dat ze uiteindelijk het deksel op neus krijgen. Zo hebben ze zich afgezet tegen de maatregelen en wilden ze vrijer dan vrij zijn. Maar wanneer de realiteit duidelijk wordt in de cijfers, moet Jan Jambon plots zijn staart intrekken en vragen naar een nieuw Overlegcomité.”

Geen roepers

“Wij bij CD&V zijn bestuurders, we zijn geen roepers, we zijn geen oppositie mensen, zoeken we altijd naar een compromis. Maar de problemen die gemaakt worden komen van mensen die niet in een bepaalde regering zitten en van daaruit oppositie gaan voeren.”

“Dan zie ik wel dat die oppositiepartijen de weerslag krijgen van hun eigen beslissingen omdat ze opzettelijk beslissingen nemen om het de andere partijen moeilijk te maken”, aldus Franky Demon bij Redactie24.

Weerslag van beslissingen

“Zo waren ze tegen de mondmaskers in de horeca, de mondmaskers komen er. Ze zijn tegen het CST, dan moeten ze het gebruik van CST toch goedkeuren. De vraag komt om terug met koren te gaan repeteren en plots moet alles opnieuw op slot.”

“Soms steekt men echt stokken in de wielen van de federale regering, maar de waarheid of realiteit zal toch ooit naar boven komen. Denk ook maar aan de vergunning voor de gascentrales waarvoor Vlaams minister Zuhal Demir geen goedkeuring geeft.”

“Als daar politieke spelletjes zouden gespeeld zijn, dan gaat een juridisch onafhankelijk orgaan dit ook blootleggen.”

Download nu de gratis app van Redactie24