CD&V-politicus waarschuwt: “Iedereen moet dat beseffen, anders gaat de antipolitiek nog groter worden”

door: WVDS
Franky Demon - CD&V
Afbeelding bron: Franky Demon

Het vertrouwen van de burgers in de politiek is naar een historisch dieptepunt gezakt. Het schouwspel voor en na de recente opeenvolgende Overlegcomités heeft daar geen goed aan gedaan. Franky Demon (CD&V) vindt dat de verwijten over en weer moeten stoppen.

“Men moet veel meer zwijgen, denk ik, en pas communiceren wanneer er een beslissing genomen is. Het is zeer moeilijk om dat tegen een toppoliticus te zeggen, maar de mensen zien door het bos de bomen niet meer. Ze haken gewoon massaal af.“

Kerstmis redden

“Iedereen in de politiek wil zich nu populair maken door Kerstmis te gaan redden. Maar niemand weet of Kerstmis op een ‘normale’ manier zal kunnen doorgaan en dan moet je zo’n uitspraak mogelijk weer terugnemen.” 

“Dan kan je in mijn ogen beter zwijgen, werken en naar buiten komen als er een beslissing genomen is. Als iedereen eensgezind is, gaan we daar veel sterker uitkomen. Momenteel wordt er over Twitter en in de kranten een strijd gevoerd over alles.” 

Dat moet iedereen beseffen

“Ook tegen de virologen zeg ik: ‘Zwijg allemaal en communiceer pas als je echt iets te zeggen hebt’. Dat is iets wat iedereen moet beseffen, want anders gaat de antipolitiek nog groter worden.”

Download nu de gratis app van Redactie24