Kamerlid Demon weet zeker: “Dan gaat CD&V meer kans hebben om te groeien”

door: WVDS
Franky Demon - CD&V
Afbeelding bron: Franky Demon

CD&V haalt teleurstellende resultaten in de meest recente peilingen. Kamerlid Franky Demon benadrukt dat zijn partij sterke mensen heeft, maar dat de communicatie naar de kiezer beter moet.

 

“Wij zijn een partij die heel aanwezig is en tussen de mensen moet kunnen lopen, lokaal en federaal. De corona-uitbraak heeft ons zeker en vast parten gespeeld. Mijn agenda is de volgende weken weer blanco in de weekends, hoewel ik anders van het ene naar het andere gebeuren ga.”

“In september en oktober toen de mensen meer konden buiten komen en positiever waren, zag je ook opnieuw meer mensen naar ons toe komen”, vertelt Franky Demon aan Redactie24.

Het verschil met Vlaams Belang en Groen

“Onze partij moet het hebben van de sterkte van de mensen. Dat is nu eenmaal het verschil met partijen zoals Vlaams Belang en Groen. Die hebben het veel meer van hun merknaam en zullen veel flexibeler mensen kunnen inwisselen.”

“Wij hebben sterke mensen zoals Vincent Van Petegem. Die heeft als minister al heel wat in beweging gebracht op vlak van vergroening van het wagenpark en fiscaliteit. We gaan dat alleen nog veel beter moeten kunnen communiceren en verkopen aan de kiezer. Dan gaan we opnieuw meer kans hebben om te groeien.”

Over extreme standpunten

“In de media overbluffen sommige partijen zich met heel extreme standpunten en die hebben wij niet. Maar we moeten duidelijker onze standpunten innemen en ze moeten scherper afgelijnd zijn.”

Download nu de gratis app van Redactie24