Plug-in hybride of volledig elektrische auto: Wat is de beste keuze?

door: MRO
elektrische auto laadpaal
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke auto die ook nog eens goed is voor je portemonnee, dan kan het lastig zijn om een keuze te maken. Er zijn namelijk verschillende soorten auto's op de markt, zoals de plug-in hybride en de elektrische auto. Maar wat is nu de beste optie?

Als we kijken naar de financiële kant van de zaak, dan blijkt de plug-in hybride de duurste optie te zijn. Dit komt doordat deze auto's gemiddeld genomen zwaarder zijn en daardoor meer brandstof en elektriciteit verbruiken. Bovendien denken mensen vaak dat met deze wagens meer elektrisch gereden kan worden dan in werkelijkheid het geval is.

Als je veel kilometers rijdt en op zoek bent naar de financieel meest interessante optie, dan is de elektrische auto momenteel de beste keuze. Vooral de grotere modellen zijn interessant, omdat het aanbod van kleine elektrische auto's nog beperkt is en ze in verhouding duur zijn in aanschaf. Hier zal de komende jaren verandering in komen.

Hoewel de plug-in hybride minder vervuilend is dan een gewone benzineauto, blijkt het toch geen ideale oplossing te zijn. Door het gebruik als 'zwaar' benzinevoertuig, verbruikt de plug-in hybride namelijk meer dan een gewone elektrische auto. Als je dus echt milieubewust wilt rijden, kun je beter voor een volledig elektrische auto kiezen, laat VIAS Institute weten.