Testaankoop waarschuwt reizigers over staking: 'Dan hoeft Ryanair jou niet terug te betalen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Belgische piloten van Ryanair staken en dat zorgt voor heel wat afgelaste vluchten en problemen bij reizigers. Als jouw vlucht geannuleerd werd, heb je recht op terugbetaling. Laura Clays van Testaankoop benadrukt echter dat je een vlucht niet té snel mag omboeken.

Je vlucht zo snel mogelijk omboeken is niet altijd verstandig want je loopt dan het risico dat jouw vlucht nog wel doorgaat. "We zien dat ook nu, Ryanair slaagt er wel in een deel van de vluchten die normaal door Belgische piloten zouden uitgevoerd worden, nu te laten uitvoeren door buitenlandse piloten", vertelt Laura Clays in 'De Ochtend' op Radio 1.

"Als je in dat geval zit, dan zijn alle kosten wel voor jou. Dit betekent de kosten voor de vlucht die je hebt geannuleerd en die toch doorgaat en je nieuwe vlucht. Ryanair hoeft dan niet uit te betalen aangezien jij zelf hebt geannuleerd. Het is vervelend, maar je wacht best tot je de mail van de annulatie krijgt. Dat bespaart je veel."

Testaankoop ontvangt veel klachten over Ryanair

"Ryanair zou een goede klantendienst mogen hebben, zeker voor zo'n groot bedrijf dat jaarlijks miljoenen passagiers vervoert. Niet bereikbaar zijn is, denken we, een manier om zo weinig mogelijk van de compensaties te moeten uitbetalen in de hoop dat mensen het op den duur opgeven."

"Wij krijgen er heel veel klachten over. De terugbetaling van de vluchten verloopt wel vlot, dat komt omdat daar verplichte termijnen op staan. Terugbetalingen moeten binnen 7 dagen gebeuren."

"Het probleem ligt bij al die extra compensaties die je kan vragen, of als je kosten wil verhalen op Ryanair, dan zijn ze niet meer te vinden."

Toch heeft Laura Clays een tip om je geld alsnog te krijgen. "Als mensen alles al geprobeerd hebben, dan raden wij aan om elke week opnieuw een mail te sturen met de vraag waar je compensatie blijft. Zet daarvoor een herinnering in je gsm. Op den duur ga je die dan wel krijgen."