Kijkers razend: “De horeca moet dicht blijven, maar blijkbaar niet voor iedereen”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke bar is open
Afbeelding bron: Facebook

De horeca is al een tijdje dicht en volgens de laatste geruchten zal dit ook niet veranderen voor 1 maart van dit jaar. Dat nieuws komt hard aan. Een interview met minister Vandenbroucke gooide nog wat olie op het vuur. 

Zonder dat het gecommuniceerd werd na het Overlegcomité raakte maandagavond duidelijk dat de coronamaatregelen tot 1 maart verlengd worden. Dat werd opgemaakt uit het laatste ministerieel besluit dat gepubliceerd werd in het Staatsblad. 

De reacties daarop waren er vooral van ontgoocheling, maar die sloeg op sociale media al snel om in woede nadat er beelden opdoken van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) die een interview geeft in een gebouw van de regering, terwijl op de achtergrond de bar open is. 

“De horeca moet dicht blijven, maar blijkbaar niet voor iedereen... Kijkt goed wat er op de achtergrond gebeurt”, schrijft iemand op Facebook bij de screenshots van het interview dat woensdagmiddag om 13 uur in het journaal van RTL/TVI werd uitgezonden. Op de achtergrond zijn twee kelners bezig achter de bar.