Brandweer en buren geschokt bij woningbrand: Gewonde bewoner in onderbroek vastgebonden aan hek

door: STS
Brand - brandweer
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een man is gewond en vastgebonden aangetroffen bij een chalet die in brand stond. Dat gebeurde in de Fossielstraat in Zutendaal.

"Rond 03.00 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een brand in een woning", legt het parket uit. "Bij aankomst troffen de hulpdiensten de 49-jarige bewoner van de woning aan met verschillende verwondingen op zijn lichaam. Het slachtoffer was met onder andere colsonbandjes vastgemaakt aan het hekwerk voor de woning."

"Hij was compleet in shock", vertelde een buurvrouw aan Het Belang van Limburg. "Hij stond in zijn onderbroek. Alles wat hij nodig had, was weg. Zijn persoonlijke documenten, zijn gsm..."

De vrouw omschrijft haar buur als vriendelijk en zegt er een goede band mee te hebben. Iets verdachts heeft ze nooit opgemerkt. "Voor hem is het in ieder geval heel erg. Hij heeft zijn ouders verloren en geen familie meer", vertelde ze nog aan de krant.

Branddeskundige en wetsdokter ingeschakeld

Intussen wordt het onderzoek volop gevoerd. "Om de omstandigheden van de brand te verduidelijken werd een branddeskundige aangesteld", zegt het parket.

"Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam eveneens ter plaatse. Het slachtoffer werd onderzocht door een wetsgeneesheer. Voorlopig zijn er geen arrestaties verricht."