Federale regering nu totaal onmogelijk? CD&V-kopstuk schiet met scherp naar PS

bron: Radio1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een nieuwe federale regering vormen, lijkt met de dag moeilijker te worden. PS wil als grootste Waalse partij niet rond de tafel met N-VA, de grootste in Vlaanderen. PS moet echter ook niet rekenen op steun van CD&V.

Het is Pieter De Crem die het partijprogramma van PS compleet onderuithaalt. Volgens hem staat het 'haaks op wat we in Vlaanderen willen' en wil de partij van Elio Di Rupo vooral kiezers van communistische partijen paaien.

"Als de nieuwe federale regering er komt, dan zal die ook een solide economisch programma moeten hebben. Het partijprogramma van de PS staat haaks op de economische realiteit die wij in Vlaanderen willen", aldus De Crem bij Radio1.

Kiezers van communistische partijen terugwinnen

De PS wil met haar programma in eerste plaats de verloren stemmen aan de communistische partijen terugwinnen. Heel veel zaken zoals het terugschroeven van de pensioenleeftijd, de hervorming van de arbeidsmarkt waarbij de vijfdaagse werkweek wordt herleid tot een vierdaagse effectieve werkweek met loonbehoud, zijn totaal onbevattelijk voor de economische realiteit waarin we in Vlaanderen willen werken."