Keiharde uithaal naar Vlaams Belang: "Ze vrezen dat mensen op die maier hun leugens niet meer gaan geloven"

bron: Focus/W-TV
door: PMN
In Diksmuide is er heel wat commotie ontstaan over een schooluitstap van de school ’t Saam campus Cardijn. Ze brachten er een bezoek aan het fort van Breendonk en een moskee.

Het Vlaams Belang was niet te spreken over die uitstap. Ze vonden het bezoek aan de moskee echt niet kunnen. Ze hielden ook een actie aan de schoolpoort.

Al zijn heel wat organisaties en verenigingen boos op het Vlaams Belang. Ze halen in een open brief fors uit naar de partij. 

'Dat de leerlingen tijdens deze bezoeken, die overigens al jaren doorgaan, gekoppeld aan een nabespreking zelf een genuanceerde mening leren vormen over de Islam en de wreedheden van totalitaire regimes is blijkbaar van geen tel.  Of wil men dat uit die hoek ten alle prijze vermijden omdat hun xenofobische standpunten gesteund op halve waarheden en hele leugens minder snel geslikt worden door een geïnformeerd persoon', staat er te lezen in de open brief.

'Daarom roepen wij de Diksmuidelingen op om de directies van de Diksmuidse scholen en hun leerkrachten die dergelijke uitstappen organiseren via sociale of andere media een figuurlijk bloemetje toe te werpen.  Het siert hen dat ze hun leerlingen willen opvoeden tot “zelfbewuste en geëngageerde burgers, die zich bewust zijn van het verleden en met alle overtuigingen respectvol in dialoog gaan.”'

'Ten slotte een suggestie aan de personen die toch een pamflet in hun bezit kregen: stop ze in een briefomslag met de vermelding “return to Desender”.''