Hilde Crevits (CD&V) reageert op de vele besparingen van de Vlaamse regering: “Zeer blij met wat Jambon gezegd heeft”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Voka vindt dat Vlaamse regering krachtiger moet zijn en minder moet kibbelen. Onlangs was er nog een rel over de partijdotaties. Volgens VOKA oogt dat allemaal niet fraai. In de laatste peiling van Belang van Limburg blijft N-VA onder de 20 procent.

Jan Jambon wilde daar niet uitgebreid op reageren. Hilde Crevits (CD&V) wilde wel wat kwijt over dat gekibbel in de Vlaamse regering. “Ik was blij toen ik Jambon hoorde zeggen dat we een nieuwe start moeten maken”, zegt Crevits in Ter Zake. “We hebben een sterk Vlaams regeerakkoord. Het is ook zo dat we moeten besparen, maar we moeten daar als ploeg doorheen.”

Na 100 dagen moet die Vlaamse regering dus een nieuwe start maken. “Maar we hebben ook heel laat een regering gekregen”, merkt Crevits op. “We hebben heel intens moeten werken om alle beleidsnota’s goedgekeurd te krijgen. Ik geloof er nog wel in dat we er een goed project kunnen maken.”

“Vijf jaar geleden zijn we ook gestart met besparingen. We hebben toen daarna kunnen investeren. Geef ons wat tijd om te werken."