Pieter De Crem deelt belangrijke versoepeling mee die veel mensen blij zal maken

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft vlak voor het Pinksterweekend nog een belangrijke versoepeling van de maatregelen aangekondigd.

Zo zal het vanaf zaterdag 30 mei opnieuw toegestaan zijn om de grens over te steken om familie te bezoeken. Dat was door de uitbraak van het coronavirus verboden.

"Vanaf morgen is familiebezoek in onze buurlanden opnieuw mogelijk. Landgenoten met familie in één van onze buurlanden zullen vanaf morgen die mensen dus opnieuw kunnen bezoeken. De Belgische politiediensten worden op de hoogte gebracht van dit nieuwe feit. Het spreekt voor zich dat landgenoten die de grenzen oversteken zich moeten houden aan de coronamaatregelen die in onze buurlanden van toepassing zijn", schreef De Crem op Facebook.

Gaan winkelen in het buitenland blijft voorlopig wel nog verboden. "Ik wil benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen, die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren", aldus De Crem.