Ilse Uyttersprot hield zich sterk, maar het knaagde aan haar: "Wereldwijd belachelijk gemaakt"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Een dag na het verschrikkelijke nieuws dat oud-burgemeester Ilse Uyttersprot vermoord werd, is het stil in carnavalsstad Aalst. De vlaggen hangen halfstok en er is een rouwregister geopend.

Uyttersprot wordt een dag na haar jammerlijke overlijden in de kranten geprezen als een rechtlijnige politica, die ook als een harde tante te boek stond.

Eén schandaal verteerde ze echter nooit: het moment waarop een filmpje de ronde deed op het internet, waarin ze te zien was terwijl ze op vakantie in Spanje seks had op een openbare plaats.

Zelf lachte ze het incident weg, onder meer met haar outfit tijdens de carnavalsstoet. Maar dat bleek schijn te zijn: ze trok het zich wel degelijk aan. "Ik heb mij altijd sterk gehouden, als burgemeester. Maar als mens, als vrouw, als moeder en als dochter heb ik het ervaren als een zwaar geweld tegen mijn persoon. Ik had niemand iets verkeerd gedaan, en toch werd ik wereldwijd belachelijk gemaakt", citeert Het Laatste Nieuws haar uit een interview uit het verleden.