PVDA-voorzitter Peter Mertens maakt zich boos: “Ondemocratisch en verbijsterend”

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Een nieuwe federale regering staat in de stijgers. Het heeft meer dan een jaar geduurd, maar geen enkele keer mocht PVDA een uitnodiging ontvangen van een koninklijke opdrachthouder of een preformateur. “Verbijsterend”, vindt voorzitter Peter Mertens.

“Ik kijk met verbijstering naar de regeringsvorming. Dat er geen uitnodiging is gekomen voor onze partij op dag één door Bart De Wever kan ik nog begrijpen, maar dat er tijdens meer dan een jaar geen enkele uitnodiging is gekomen om tenminste eens te luisteren wat de verzuchtingen zijn van de kiezers van de PVDA, dat is ondemocratisch. Ik vind dat verbijsterend.”

“Ik denk dat men het wantrouwen echt erg onderschat en corona heeft dat enkel groter gemaakt. We zijn ongelijk corona ingegaan en we zijn er  nog ongelijker uitgekomen. Wij hebben heel veel schrik dat de factuur van de corona-aanpak opnieuw naar de werkende klasse zal geschoven worden.”

“Bij de onderhandelingen hoor ik daar weinig bekommernissen rond. Ik ben heel blij dat de nota van De Wever en Magnette van de baan is. Ik begrijp niet dat  de PS en de Sp.a zo ver meegingen in de nog verdere splitsing van het land. Maar ook nu in de onderhandelingen voor Vivaldi of Avanti hoor ik weinig bekommernissen omtrent het sociale of over de invoering van een vermogensbelasting. Dat ligt niet op tafel.”