Duidelijke boodschap: "België is een belastinghel, breng btw op voeding naar 0%"

door: STS
aankopen supermarkt
Afbeelding bron: Shutterstock.com

"Verlaag de btw op voedingsmiddelen zoals melk, vlees, brood of pasta onmiddellijk naar 0%." Dat is de boodschap van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw.

"Het kan niet langer dat gezinnen in België hun winkelkarren niet meer kunnen vullen door de peperdure voedselprijzen, terwijl de winsten van de voedingsmultinationals door het dak gaan", vindt hij.

"De regering doet vandaag niets om de winkelkar betaalbaar te maken, wel integendeel. Op een rekening van zo'n 189 euro betaal je maar liefst 11 euro alleen al aan btw."

"Als grote bedrijven vandaag aandelen verkopen en daarmee winst maken, moeten ze daar geen eurocent belasting op betalen. Dat fiscaal achterpoortje kost de schatkist gemiddeld liefst 4 miljard euro per jaar. Zelfs in Luxemburg bestaat zoiets niet."

"België is een belastinghel voor de werkende klasse en een belastingparadijs voor de superrijken. Daar moet verandering in komen. Het wordt tijd dat miljardairs meer belastingen betalen op hun aandelen dan wij op onze winkelkar", aldus Hedebouw.