Theo Francken vindt het echt niet kunnen en belt meteen naar de politie: Dit is er aan de hand

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Lubbeek is er opschudding ontstaan. Daar zorgden aanhangers van de Turkse president Erdogan voor.

Een groepje aanhangers van de Turkse president Erdogan deelden flyers uit. Ze gingen van deur tot deur. Ze trokken ook door de straat waar burgemeester Theo Francken (N-VA) woont. Zo kreeg die de folder ook in handen.

“Meerdere mensen contacteerden me over de actie. Toen ze ook in onze straat aan het bussen waren, kon ik hen bezighouden en de politie verwittigen. Ze werden opgepakt en geïdentificeerd. Het betreft vermoedelijke ultranationalistische Grijze Wolven uit Genk en Sint-Niklaas”, citeert Het Nieuwsblad Francken op zijn Facebook.

Francken zegt dat het geen toeval is dat de actie in Lubbeek plaatsvond. “Ze weten ongetwijfeld dat er in onze gemeente geregeld Koerdische activiteiten en trouwfeesten plaatsvinden. Ze willen onze mensen tegen elkaar opzetten. De folders waren anoniem en dus onwettig."

De aanhangers van Erdogan verdedigden de aanval van Turkije in Syrië. “Zogezegd doen ze dat om de Koerden te beschermen, maar eigenlijk zijn zij diegenen die de onderdrukking van het Koerdische volk al jaren steunen en organiseren”, besluit Francken.